11 t/m 14 juli 2022
Nog 5 plekken beschikbaar
DSC_0387

Leadership Journey. Persoonlijk en Publiek Leiderschap voor jonge ambtenaren

Leer in 4 dagen hoe jij het verschil maakt: ontdek jouw unieke leiderschapsstijl, weet waar je energie en vuur zit en vertaal die naar effectieve en geïnspireerde actie. 

HERKEN JE DIT?

 • Er zijn momenten dat je de motivatie en uitdaging in je werk mist. Je wilt meer energie en dit ook vasthouden!
 • Je hebt goede ideeën voor je team, de organisatie, de afdeling en wilt leren hoe je deze overtuigend kunt overbrengen.
 • Je hebt behoefte aan steun en contact. Je wilt je verbinden met je collega's en gelijkgestemden.
 • Hoor jij ook wel eens: "Zo doen wij het hier nou eenmaal". Je wilt je hierdoor niet laten ontmoedigen, maar dit gebruiken als brandstof om je vuur te verspreiden!

Je bent hier niet alleen in!

Hoe zou het zijn om meer impact te hebben? Hoe zou het voelen om je drive, je vuur, jouw idealen te vertalen naar geinspireerde en effectieve actie? Hoe zou het zijn om met jouw verhaal collega's te inspireren en mee te krijgen in dat wat jij belangrijk vindt? Hoe zou het zijn om je aan te sluiten bij een community van gelijkgestemden, en steun te vinden bij vuurmakers die, net als jij, willen bijdragen aan de publieke zaak?

"De training gaf mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta in de ambtelijke wereld.” (Medewerker Ministerie van Defensie)

Ben jij er klaar voor om met VUUR en FOCUS aan de slag te gaan? Dan is de Leadership Journey Training iets voor jou!

Ben je op zoek naar een quick fix? Dan ben je bij ons niet aan het goede adres. In deze training word je uitgedaagd om naar jezelf te kijken. Wij bieden geen trukendoos of een dichtgetimmerd programma. Jouw vraag en jouw leerproces zijn altijd leidend. Wij verbinden hoofd en hart. Je leert anderen overtuigen vanuit passie (waarom is dit belangrijk voor mij? Wat zijn mijn kernwaarden?) en strategie (hoe ga ik dit in de wereld zetten) met behulp van concrete tools.

Het is onmogelijk om geen impact te hebben.  Wij geloven dat iedereen het verschil kan maken en leiderschap kan tonen. We gaan dan ook samen met jou op zoek naar jouw unieke leiderschap en jouw unieke kwaliteiten. Stap voor stap ontdek je wat jouw verhaal is, wat er voor jou toe doet. En hoe je op een authentieke manier anderen hier in mee kunt nemen. Een manier die alleen bij jou past omdat jij hem zelf hebt ontworpen.  

Ja, we gaan samen op reis, we gaan de diepte in, onderzoeken wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te zijn en te groeien in jouw persoonlijk en publiek leiderschap. Daarbij hebben we ook aandacht voor wat er op dit moment (nog) in de weg zit: overtuigingen en keuzes die niet langer dienen. Ook kijken we naar de context waarin je werkt en wat daarin voor jou wel en niet werkt. Wij werken met de beste theorieën en methodieken over leiderschap die jou leren naar je kwaliteiten te kijken en deze effectief in te zetten.

2021-03-08 (2)

"Mijn belangrijkste inzicht is dat ik al best veel impact heb en invloed uitoefen zonder dat ik daar heel bewust mee bezig ben..."

“...dit is voor mij schijnbaar meer een natuurlijk proces dan ik dacht, wat ook te maken heeft met de passie die ik voor het thema duurzaamheid voel. Dit gaf me een heel krachtig gevoel wat na de training ook echt is blijven hangen. Ik kan niet NIET impact hebben.

Daarnaast was het ook een inzicht dat kwetsbaarheid tot diepere verbinding kan leiden en vooral dat ik dit ook op mijn werk kan doen. Dit is nog iets waar ik een beetje zoekende in ben; hoe dan, wanneer, hoe kan ik dit doen in een organisatie die niet vanzelfsprekend kwetsbaar is? Wat ik wel mooi vind, is dat corona hiertoe voor mijn gevoel deuren heeft geopend. Ik blijf gewoon door ontdekken.” 

Annemiek Luimes / Gemeente Den Haag / Projectleider

Even Voorstellen Wij zijn Maurits Hoenders en Lot Vegter

drs. Lot Vegter en drs. Maurits Hoenders zijn twee jonge gedreven ondernemers die al jaren met en voor de overheid werken. Sinds 5 jaar zijn wij een gouden team dat vanuit bezieling, overtuiging en met spel en plezier leiderschapsprogramma’s speciaal voor jonge ambtenaren faciliteert.

“Wij hebben ruim 150 (top-) ambtenaren mogen trainen, interviewen en adviseren in organisatie- en leiderschapsvraagstukken. Met geweldige resultaten waar we enorm trots op zijn.  Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5. Dit geldt voor onze live trainingen en online trainingen. “

DIT ZIJN DE PIJLERS VAN DE LEADERSHIP JOURNEY

 • Verantwoordelijkheid

  Verantwoordelijkheid gaat om het bewustzijn dat we zelf kunnen kiezen hoe we reageren op de dingen waarmee we worden geconfronteerd en het vermogen daar naar te handelen. Dit vraagt om een proactieve houding waarmee we 100% verantwoordelijkheid nemen voor wat we denken, voelen, zeggen en doen. Hoe ga jij om met verantwoordelijkheid als onderdeel van jouw leiderschapsontwikkeling? Leg jij deze buiten jezelf of kom je in actie en neem je eigenaarschap over je eigen ontwikkeling en groei? In onze programma’s ontwikkel je het vermogen om bewust te kiezen wat je zegt, besluit of doet.

 • Authenticiteit

  Authenticiteit is de basis van persoonlijk en publiek leiderschap. Authenticiteit draait om het besef dat er kracht schuilt in wie jij bent, wat jou drijft, jouw kernwaarden, wat jij hebt meegemaakt (the good & the bad), jouw verhaal en dat te laten zien. Onderdeel van authenticiteit is Owning Your Story: de kracht ontdekken in alles wat je hebt meegemaakt die je maakt tot wie je bent geworden; te zien welke unieke, natuurlijke leiderschapskwaliteiten jij bezit en hoe jij deze bewust inzet. Dat vraagt om lef, het omarmen van de kracht van kwetsbaarheid. In onze programma’s leer je wat authenticiteit voor jou betekent en kan bijdragen aan het versterken van jouw leiderschap.

 • Presentie

  Aanwezig zijn in het hier en nu is de sleutel om krachtig en effectief te zijn. In onze huidige samenleving waarin we de hele dag bezig zijn en prikkels ontvangen via (sociale) media, appjes, sms’jes, e-mailtjes en telefoontjes is dat een enorme uitdaging. Presentie gaat om de kwaliteit van je aanwezigheid. Kan je met je volle aandacht in het huidige moment zijn? Ben je bewust van wat er in je omgaat? Niet alleen je hoofd (analyse) maar ook je hart (emotie/gevoel) en je lichaam zijn ‘bronnen van weten’ die essentiële informatie geven die je kan gebruiken om je natuurlijk leiderschap en je impact te vergroten. In onze programma’s leer je wat presentie is en hoe je je eigen presentie kunt versterken.

“Tussen stimulus (prikkel) en respons (reactie) is een ruimte. In deze ruimte ligt onze kracht om onze respons te kiezen. In onze respons ligt onze groei en onze vrijheid.”

Viktor Frankl

“What is presence? At its root, it is wholeness - the rare but attainable inner alignment of self-identity, purpose and feelings that eventually leads to freedom from fear. It reveals itself as the magnetic, radiating effect you have on others when you’re being the authentic you, giving them your full respect and attention, speaking honestly and letting your unique character traits flow.”

James Scouller

“Authenticity is the daily practice of letting go who we think we’re supposed to be and embracing who we are.”

Brene Brown

Inhoud van de training

Persoonlijk en publiek leiderschap

Een introductie tot persoonlijk en publiek leiderschap en de wisselwerking ertussen. Wie je bent en wat jou drijft verbindt met je rol als ambtenaar. Je leert:

 • De essentie van persoonlijk leiderschap
 • Inzicht in waar jouw VUUR en FOCUS ligt
 • Wat jouw kernwaarden zijn. Waar jij voor staat en waarom,
 • Benoemen wat jouw idealen zijn
 • Hoe je effectief je energie kunt behouden en kunt inzetten om anderen in beweging te krijgen

Storytelling

Publiek narratief is een leiderschapsmethode die gebruikt wordt om mensen samen te brengen en aan te zetten tot actie door het gebruik van verhalen, storytelling. Verhalen hebben de potentie om onszelf en anderen aan te zetten tot actie. Een volledig publiek narratief is een combinatie van drie verhalen: het verhaal van Ik, het verhaal van Wij, en het verhaal van Nu.

 • Het verhaal van Ik -Wat zijn jouw idealen? Ontdek jouw natuurlijk en intuïtief leiderschap.
 • Het verhaal van Wij - Wat zijn onze gemeenschappelijke waarden? Krijg mensen in beweging vanuit jouw idealen in tijden van verandering
 • Het verhaal van Nu - Waartoe roep je op? Zet jouw idealen om in geïnspireerde actie.
 • Je werkt toe naar jouw eigen, unieke Vuurrede. Jouw verhaal waarin je vertelt over wie je bent, wat er voor jou toe doet en waar je toe oproept.

Effectief Beïnvloeden

Leiderschap gaat over het in beweging krijgen van mensen om een gezamenlijk doel na te streven in tijden van verandering. Jouw werkomgeving en gevoel krijgen voor de interne en externe verhoudingen spelen daarin een belangrijke rol. Je houding bepaalt immers in sterke mate de verhouding. Dit leer je: 

 • Hoe om te gaan met weerstand en een veranderende context
 • Introductie Theorie U als een integrale manier van kijken naar verandering en verandering bewerkstelligen
 • Inzicht in en het vergroten van je Cirkel van Invloed
 • De principes van Geweldloze Communicatie en hoe je deze toepast in je werk
 • De kracht van kwetsbaarheid

Samen bouwen - elkaar opzoeken, steunen en versterken

We hebben elkaar nodig om duurzame verandering te realiseren. Om gedeelde urgentie handen en voeten te geven zetten we vuur om in focus en actie. Jij leert: 

 • Hoe jij vanuit je eigen VUUR en FOCUS anderen inspireert
 • Wie onderdeel is van jouw tribe en hoe je jouw support kunt organiseren
 • Wat je nodig hebt van jezelf en van anderen om de beste versie van jezelf te zijn

Praktisch

BEN JIJ ER KLAAR VOOR OM JOUW UNIEKE LEIDERSCHAPSSTIJL IN TE ZETTEN VOOR EEN DUURZAME VERANDERING BINNEN DE OVERHEID?

IMG_20191106_093529
 • Jij wilt weten wat jouw unieke leiderschapsstijl is
 • Jij wilt leren hoe jij anderen inspireert om in beweging te komen
 • Jij bent toe aan een volgende stap als publiek professional
 • Jij wilt met plezier en energie aan het werk
 • Jij zoekt concrete tools om meer impact te hebben
 • Jij bent op zoek naar een authentieke manier van leiderschap tonen
 • Jij wilt leren hoe je kan overtuigen vanuit hoofd én hart
 • Jij wilt leren hoe jij je energie kan behouden en inzetten

IK STAP IN VOOR

€2950,-

(prijzen zijn exclusief BTW)

Betalingen.png

Onze deelnemers over de LEADERSHIP JOURNEY

Anne van Haren

"Boven verwachting"

"...ik had vooraf geen beeld bij de invulling van de training. Het heeft me meer opgeleverd dan gedacht. Heat up the government, create your succes!"

Anne van Haren / Jeugdhulpregio Foodvalley / Senior Contractmanager

Profiel Logo

"Loslaten om zo weer groots te kunnen gaan (op)bouwen."

De tijd om na te denken, te creëren en om te reflecteren, de tijd om van alles te zien en te horen zonder daar een oordeel over te vormen. 

Inske de Vries / NVWA / Coördinator Opleidingen

HAD JIJ DEZE VRAAG OOK?

BEN JIJ ER KLAAR VOOR OM MET VUUR EN FOCUS AAN DE SLAG TE GAAN?!

IMG_6749
 • Jij wilt effectief en verbindend communiceren
 • Jij wilt om kunnen gaan met weerstand
 • Jij wilt meer focus en prioriteiten stellen
 • Jij wilt jouw cirkel van invloed vergroten
 • Jij wilt helderheid over wat jouw idealen en kernwaarden zijn
 • Jij wilt ontdekken wat jouw unieke leiderschapsstijl is
 • Jij wilt jouw energie behouden en duurzaam inzetten
 • Jij wilt ontdekken hoe je effectief impact kan creëren in een politiek-bestuurlijke context

STAP NU IN VOOR

€ 2950,-

(prijzen zijn exclusief BTW)

Betalingen.png

© Cooperatie De Vuurmakers U.A. | Privacyverklaring