START begin 2023
Blije ambtenaren online training header salespage

Leadership Essentials: Online training Persoonlijk en Publiek Leiderschap voor jonge ambtenaren. Met 2 live dagen!

Leer in 7 weken hoe jij het verschil maakt: ontdek jouw unieke leiderschapsstijl, weet waar je energie en vuur zit en vertaal die naar effectieve en geïnspireerde actie. 

HERKEN JE DIT?

 • Er zijn momenten dat je de motivatie en uitdaging in je werk mist. Je wilt meer energie en dit ook vasthouden!
 • Je hebt goede ideeën voor je team, de organisatie, de afdeling en je wilt leren hoe je deze overtuigend kunt overbrengen.
 • Je hebt behoefte aan steun en contact. Je wilt je verbinden met collega's en gelijkgestemden.
 • Hoor jij ook wel eens: "Zo doen wij het hier nou eenmaal". Je wilt je hierdoor niet laten ontmoedigen, maar dit gebruiken als brandstof om je vuur te verspreiden!

Je bent hier niet alleen in!

Hoe zou het zijn om meer impact te hebben? Hoe zou het voelen om je drive, je vuur, jouw idealen te vertalen naar geinspireerde en effectieve actie? Hoe zou het zijn om met jouw verhaal collega's te inspireren en mee te krijgen in dat wat jij belangrijk vindt? Hoe zou het zijn om je aan te sluiten bij een community van gelijkgestemden, en steun te vinden bij vuurmakers die, net als jij, willen bijdragen aan de publieke zaak?

"De training gaf mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta in de ambtelijke wereld.” (Medewerker Ministerie van Defensie)

Ben jij er klaar voor om met VUUR en FOCUS aan de slag te gaan? Dan is de Leadership Essentials Training iets voor jou!

Ben je op zoek naar een quick fix? Dan ben je bij ons niet aan het goede adres. In deze training word je uitgedaagd om naar jezelf te kijken. Wij bieden geen trukendoos of een dichtgetimmerd programma. Jouw vraag en jouw leerproces zijn altijd leidend. Wij verbinden hoofd en hart. Je leert anderen overtuigen vanuit passie (waarom is dit belangrijk voor mij? Wat zijn mijn kernwaarden?) en strategie (hoe ga ik dit in de wereld zetten) met behulp van concrete tools.

Het is onmogelijk om geen impact te hebben.  Wij geloven dat iedereen het verschil kan maken en leiderschap kan tonen. We gaan dan ook samen met jou op zoek naar jouw unieke leiderschap en jouw unieke kwaliteiten. Stap voor stap ontdek je wat jouw verhaal is, wat er voor jou toe doet. En hoe je op een authentieke manier anderen hier in mee kunt nemen. Een manier die alleen bij jou past omdat jij hem zelf hebt ontworpen.  

Ja, we gaan samen op reis, we gaan de diepte in, onderzoeken wat je nodig hebt om de beste versie van jezelf te zijn en te groeien in jouw persoonlijk en publiek leiderschap. Daarbij hebben we ook aandacht voor wat er op dit moment (nog) in de weg zit: overtuigingen en keuzes die niet langer dienen. Ook kijken we naar de context waarin je werkt en wat daarin voor jou wel en niet werkt. Wij werken met de beste theorieën en methodieken over leiderschap die jou leren naar je kwaliteiten te kijken en deze effectief in te zetten.

Martine de la haye

"Door corona stond ik in de overlevingsstand"

“...en was ik aan een stuk brandjes aan het blussen door de training van de vuurmakers heb ik  momenten van rust gehad en kan ik weer met nieuwe focus over wie ik ben, hoe ik mijn werk wil doen en welk verschil ik wil maken aan de slag.” 

Martine de la Haye / Gemeente Sittard / Coördinator geïntegreerde aanpak georganiseerde misdaad

Even Voorstellen Wij zijn Maurits Hoenders en Lot Vegter

drs. Lot Vegter en drs. Maurits Hoenders zijn bevlogen leiderschapstrainers met één missie: de overheid duurzaam veranderen van binnen uit! Zij hebben samen meer dan 15 jaar ervaring in werken met en voor de overheid. Sinds 5 jaar zijn zij een gouden team in het faciliteren van leiderschapsprogramma’s speciaal voor jonge ambtenaren. 

“Wij hebben ruim 150 (top-) ambtenaren mogen trainen, interviewen en adviseren in organisatie- en leiderschapsvraagstukken. Met geweldige resultaten waar we enorm trots op zijn.  Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,5. Dit geldt voor onze live trainingen en online trainingen. “

VOLG ONZE LESSEN IN JOUW ONLINE ACADEMIE. Waar en wanneer jij wilt!

 • AUDIO'S

  In onze lessen vind je audio- oefeningen. Om de training afwisselend en energiek te houden wisselen we onze videolessen af met audio-opnames. Fijn voor als je (ook) auditief bent ingesteld. 

 • VIDEO'S

  In de academie vind je video's met instructies en inhoudelijke inleidingen. Ook maken we gebruik van diverse, inspirerende TED-talks en andere video's. Laat je inspireren!

 • COMMUNITY

  Als jij je inschrijft voor onze training word je opgenomen in het VUURMAKERS- netwerk. Een heel waardevol netwerk met gelijkgestemde, bevlogen jonge ambtenaren die elkaar ondersteunen en inspireren om je vuur voor de publieke zaak flink aan te wakkeren.

 • HANDOUTS

  Wij werken met praktische oefeningen die je vindt in het VUURMAKERS werkboek. Alle oefeningen hebben een duidelijke beschrijving en het werkboek biedt ruimte om je antwoorden en reflecties in bij te houden.

Hier gaan wij je bij helpen...

LIVE DAG: MODULE #1

Verhaal van IK: OWNING YOUR STORY

Wat is jouw verhaal? Wat zijn jouw idealen en kernwaarden? Alles wat jij tot nu toe hebt meegemaakt heeft bijgedragen aan wie je nu bent. Het is een bak aan ervaring waar je lessen uit kan trekken en waardoor je inzicht krijgt in jouw kwaliteiten en valkuilen.

Deze module en de training trappen we af tijdens de eerste Live dag.

Wat leer jij in deze module:

 • De 'Public Narrative' leiderschapsmethodiek van prof. Marshall Ganz
 • De essentie van persoonlijk leiderschap
 • Inzicht in waar jouw VUUR en FOCUS ligt
 • Benoemen wat jouw idealen zijn
 • Hoe jij energie kan inzetten om anderen in beweging te krijgen
 • Wat jou kernwaarden zijn. Waar jij voor staat en waarom
nissrin-dkhissi
"De eerste module bood veel food for thought. Het gaf inzicht in enkele theoretische perspectieven die je zelf zou kunnen onderzoeken of inzetten. De combinatie tussen tekst en audio bood een prettige afwisseling."

Nissrin Dkhissi / Publiekswinnaar van het jaar Ambtenaar van het jaar -verkiezing 2020 / Koninklijke Landmacht / Strategisch adviseur & plaatsvervangend Hoofd, Kabinet Commandant Landstrijdkrachten

MODULE #2

Verhaal van WIJ: VERBINDEN MET ANDEREN

In deze module leer je wat publiek leiderschap is en hoe het is om een politiek bestuurlijke context te werken. Je leert ook dat het kunnen benoemen van emoties en schakelmomenten anderen oproept om gehoor te geven aan jouw idealen.

En je krijgt inzicht in "Effectief Beïnvloeden". Door helder zicht te hebben op wat binnen jouw cirkel van invloed ligt kun je met meer vuur en focus jouw leiderschap manifesteren. Met het "Verhaal van Wij" doe je een handreiking naar anderen om zich aan te sluiten bij jouw missie en visie.

De module start met een live webinar. 

Jij leert: 

 • Wat het betekent om te werken in een politiek bestuurlijke context
 • Een eigen visie ontwikkelen op publiek leiderschap
 • Hoe om te gaan met weerstand
 • De principes van Geweldloze Communicatie en hoe je deze toepast in je werk
 • Wie jij nodig hebt om jouw idealen te manifesteren
johan
“Iedereen heeft een leider in zich. Het is een waardevolle manier om tot jezelf -bij de essentie- te komen en daarnaast biedt het de realiteit waar je in leeft, tools om de zaken op elkaar af te stemmen om beter keuzes te maken en te groeien in je leidinggevende kwaliteiten".

Johan Hoogenboom / Gemeente Leiden / Verbinder praktijk en beleid groenvoorziening

MODULE #3 + Live afsluiting training

Verhaal van NU: JOUW VUURREDE

Het verhaal van Nu gaat over jouw oproep, jouw call to action. Wat is er voor jou nu zo urgent dat anderen het moeten horen en met jou in beweging komen? Tot welke actie roep je op?

In deze laatste module leer je het verhaal van Ik, Wij en Nu te integreren met elkaar. Deze integratie is jouw Vuurrede en hier eindigen we deze module en de training mee.

De module start met een live webinar. We sluiten de training af met de presentaties van de vuurredes tijdens de laatste Live Dag.

Jij leert:

 • Jouw verhaal van NU ontwikkelen
 • Jouw persoonlijke vuurrede ontwikkelen
 • Je personal mastery vergroten
2020-11-27
"Heel fijn om te kunnen sparren in de subgroepjes. Goede integratie van de voorgaande modules."

Famke Reeuwijk / NVWA / Senior Inspecteur Ontwikkeling en Ondersteuning

BEN JIJ ER KLAAR VOOR OM JOUW UNIEKE LEIDERSCHAPSSTIJL IN TE ZETTEN VOOR EEN DUURZAME VERANDERING BINNEN DE OVERHEID?

vuurwerk meisje
 • Jij wilt weten wat jouw unieke leiderschapsstijl is
 • Jij wilt leren hoe jij anderen inspireert om in beweging te komen
 • Jij bent toe aan een volgende stap als publiek professional
 • Jij wilt met plezier en energie aan het werk
 • Jij zoekt concrete tools om meer impact te hebben
 • Jij bent op zoek naar een authentieke manier van leiderschap tonen
 • Jij wilt leren hoe je kan overtuigen vanuit hoofd én hart
 • Jij wilt leren hoe jij je energie kan behouden en inzetten

IK STAP IN VOOR

€1475,-

(prijzen zijn exclusief BTW)

Betalingen.png

STAP NU IN EN KRIJG OOK...

BONUS 1

Webinar Inspirerend Leiderschap

In dit webinar ontdek je dat je geen leidinggevende hoeft te zijn om leiderschap te tonen. Iedereen kan een inspirerend leider zijn. Laat je inspireren door persoonlijke verhalen van publieke leiders, inclusief 10 praktische tips voor hoe je jouw leiderschap kunt versterken.

Schermopname (39)

BONUS 2

Het VUURMAKERS Werkboek

In onze training word je uitgenodigd om niet alleen achter je scherm te zitten maar ook te reflecteren op je eigen leerproces. In ons werkboek vind je veel oefeningen, inspiratie en ruimte om je reflecties en inzichten op te schrijven. 

Mockup Werkboek

Onze deelnemers over onze trainingen

Anne van Haren

"Boven verwachting"

"...ik had vooraf geen beeld bij de invulling van de training. Het heeft me meer opgeleverd dan gedacht. Heat up the government, create your succes!"

Anne van Haren / Jeugdhulpregio Foodvalley / Senior Contractmanager

Profiel Logo

"Loslaten om zo weer groots te kunnen gaan (op)bouwen."

De tijd om na te denken, te creëren en om te reflecteren, de tijd om van alles te zien en te horen zonder daar een oordeel over te vormen. 

Inske de Vries / NVWA / Coördinator Opleidingen

HAD JIJ DEZE VRAAG OOK?

BEN JIJ ER KLAAR VOOR OM IN 2021 MET VUUR EN FOCUS AAN DE SLAG TE GAAN?!

smartmockups_khq7tjtl
 • Jij wilt effectief en verbindend communiceren
 • Jij wilt om kunnen gaan met weerstand
 • Jij wilt meer focus en prioriteiten stellen
 • Jij wilt jouw cirkel van invloed vergroten
 • Jij wilt helderheid over wat jouw idealen en kernwaarden zijn
 • Jij wilt ontdekken wat jouw unieke leiderschapsstijl is
 • Jij wilt jouw energie behouden en duurzaam inzetten
 • Jij wilt ontdekken hoe je effectief impact kan creëren in een politiek-bestuurlijke context

STAP NU IN VOOR

€ 1475,-

De prijzen zijn exclusief BTW

Betalingen.png

© Cooperatie De Vuurmakers U.A. | Privacyverklaring